My motorcycle

Povestea KAWASAKI

Povestea KAWASAKI

13.07.2018 16:39
Povestea Companiei Kawasaki începe în 1924, pe atunci fiind implicată în industria metalurgica şi în cea de aeronave.
Pe două sau pe patru roţi, ori fără roţi (vehicule nautice), numele Kawasaki a fost întotdeauna sinonim cu “fun”. Operând sub umbrela gigantului Kawasaki Heavy Industries, divizia produselor de consum şi a celor motorizate este partea responsabilă cu scoaterea pe piaţă a acelor motociclete “cool”,ATV-uri,vehicule utilitare, skijet-uri şi multe altele.
Kawasaki, o companie de succes cu o lungă şi bogată istorie, a intrat în lumea motoarelor pe două roţi la început construind motoare şi trecand apoi în 1960, la producţia de motociclete.
Prima motocicletă a fost una de stradă, modelul B8 care, mai târziu a fost transformat în motocicletă de motocross şi a primit numele de B8M, această motocicletă fiind, de fapt, precursorul liniei actuale de motocross KX care include si modelele cu injecţie de combustibil KX450F şi KX250F.
În 1981, Kawasaki adaugă înca o roată vehiculelor sale scoţând pe piată primul său ATV, KLT200 pe trei roţi. Câţiva ani mai târziu, apare şi cea de a patra roată o dată cu modelul Bayou 185 ATV. La scurt timp, Kawasaki devine primul fabricant japonez care produce vehiculul utilitar Mule a cărui producţie continuă şi astăzi.
Kawasaki a continuat pe linia inovaţiilor, producând în 1973 şi prima linie de vehicule nautice de tip skijet, 36 de ani mai tarziu Team Green continuând să menţină standardul ridicat iesind pe piaţă cu noile Ultra260X pentru trei pasageri şi cu 800 SX-R.
În prezent Kawasaki oferă una dintre cele mai variate game de motociclete dintre care cele mai cunoscute, mai ales datorită performanţelor notabile, sunt seria supersport Ninja cu Kawasaki ZX-6R Supersport şi puternicul ZX-10R (160cp) şi seria de cruisere – de la Vulcan 500LTD, până la vârful de linie Vulcan 2000LT Classic.
În privinţa domeniul competiţional, producătorul japonez şi-a facut un nume în lumea circuitelor Superbike si MotoGP.
Kawasaki a intrat în Campionatul AMA Superbike în anul 1976 cu modelul KZ1000 dar nu a reuşit să obţină nicio victorie până la cea de a cincea cursă a sezonului 1977. Reg Pridmore a creat atunci precedentul pentru ceea ce avea să devină dominaţia japoneză. Acesta avea să câştige şi sezonul 1978 de asemenea.
In 1980, Kawasaki adauga echipei sale doi tineri piloţi, Eddie Lawson şi Wayne Rainey. Pentru a celebra victoria lui Eddie Lawson in sezonul 1981, Kawasaki scoate pe piaţă cea mai puternica motocicletă “street legal”, KZ1000R, o replică a motocicletei care câştigase campionatul pilotată de Eddie Lawson.
Bazându-se pe modelul standard KZ1000J, Kawasaki lansează pe piaţă şi KZ1000R1, o realizare notabilă pentru acea perioadă.
Kawasaki avansează pe linia puterii cu KZ1000S1 care dezvolta o putere de 136 cp comparativ cu cei 79 cp ai lui R1 şi cu cei 149 cp ai motocicletei conduse de Eddie Lawson în AMA Superbike.
Era motocicletelor puternice începuse şi Kawasaki nu făcea rabat de la performanţă.
In 2002, Kawasaki introduce prima motocicletă cu motor în 4 timpi în campionatul MotoGP. Era momentul ca fabricantul să testeze modelul său Ninja cu motor de 990 cc, mai uşor cu 15 kg şi cu injecţie de combustibil. In sezonul 2003, Kawasaki îşi formase deja echipa MotoGP si de atunci reprezintă una dintre echipele marcante care iau startul in fiecare an la cea mai importantă competiţie moto.
Astăzi motocicletele verzi sunt cunoscute pentru puterea şi stabilitatea ce reprezinta moştenirea primilor ani.
Postat în News de:
Csaba motomus